Wat anderen vonden van
De Blije Student


Ik heb contact met Manuela Brasse opgenomen nadat ik al een tijdje merkte dat ik mijn werk niet meer leuk vond en dat het tijd was voor wat anders, maar ik wist niet wat ik dan wilde.

Eerst heb ik een intake gehad waarna ik gelijk enthousiast was. Mijn vraag was: ‘Wat past bij mij?’. In totaal 7 sessies hebben wij samen antwoord gezocht op deze vraag. Ik heb onze gesprekken als heel fijn ervaren. Manuela wist waar ze het over had en welke opdrachten en vragen mij verder zouden helpen.

Naast dat ik nu weet welke opleiding ik ga volgen, ben ik zelf ook zeker gegroeid. Ik kom meer voor mijzelf op en sta sterker in mijn schoenen en ik weet beter wat ik wil. Mocht iemand twijfelen over wat hij of zij wil doen, dan zou ik dit traject zeker aanraden, omdat je zo leert ontdekken wat echt bij je past en waarom.

Christa Laban, 30 jaar

Alles wordt heel rustig en duidelijk behandeld. Je leert veel over jezelf wat je later ook nog kunt gebruiken.
De persoonlijke begeleiding was top en het is goed bereikbaar met het OV.

Het heeft mij goed geholpen want nu weet ik welke studierichting bij mij past. Ik ga toegepaste psychologie studeren.

Anne van Zetten, tussenjaar, 18 jaar

Mijn dochter heeft bij Manuela een studiekeuzetraining gevolgd, na het behalen van haar Havo-diploma. Ze zat toen in een tussenjaar, waarin ze regelmatig informatie verzamelde en open dagen bezocht, maar niet verder leek te komen bij het maken van de keuze voor een vervolgstudie.

Ik kreeg via een kennis de tip met Manuela contact op te nemen en maakte een afspraak voor een intake. We werden hartelijk ontvangen in een sfeervolle ruimte en daar kreeg ik al snel de indruk dat mijn dochter bij de Blije Student goed op weg geholpen zou kunnen worden. Ik merkte dat ze zich meteen op haar gemak voelde: Manuela heeft een warme uitstraling, is vriendelijk en oprecht geïnteresseerd in de mensen met wie ze werkt.

Ze heeft in een dag voor gezorgd dat mijn dochter leerde kiezen op basis van haar persoonlijke drijfveren en innerlijke motivatie in plaats van op wat er economisch, financieel of praktisch wellicht verstandig was.

Zodra ze de keuze voor een vervolgstudie had gemaakt, kreeg ze weer zin en energie om verder te leren. Ze is inmiddels heel enthousiast van start gegaan en ik ben ervan overtuigd dat Manuela daar een grote invloed op heeft gehad.

Ik kan het iedereen aanraden als je kind “vastzit”: het is de kosten meer dan waard!

Heleen Schuitemaker

Door het individuele studiekeuzetraject bij Manuela, heb ik geleerd om actie te ondernemen. Ik weet nu welke studierichting ik op wil en ga dit de komende tijd onderzoeken.

Max van Wees, MBO student, 21 jaar

Ik vond het een fijne en leerzame training. Veel beter dan de standaard studiekeuze "dingen". Het was leuk om op basis van de drijfveren te werk te gaan.

Yasmin, Het Lyceum Vos Vlaardingen, VWO

Ik vond de training kort maar intensief. Het was heel persoonlijk en de oefeningen waren interessant en leerzaam. De begeleiders hebben ons uitstekend geholpen.

Somaya, Het Lyeum Vos Vlaardingen, VWO

Het is een fijne training waar je op zoek gaat naar je kwaliteiten en interesses. Het heeft mij erg geholpen.

Tom, Het Lyceum Vos Vlaardingen, HAVO

De training heeft mij verrassend goed geholpen. Ik heb een goed beeld gevormd over wat ik wil gaan doen en welke studierichting er bij mij past.

Ewoud, Christelijk Lyceum Zandvliet Den Haag, VWO

Het was een goede training om erachter te komen wat jouw motivatie en drijfveren zijn om een beroep/opleiding te kiezen.

Mats, tussenjaar